Strobbe icon

Aanpassen van de badkamer

Een natte vloer is gevaarlijk wanneer je slecht ter been bent. Ook het in en uit bad stappen kan voor mensen met een lichamelijke beperking erg lastig zijn. Strobbe Mobility Solutions denkt na over zowel kleine als meer ingrijpende aanpassingen van je sanitair. We richten ons niet enkel op het functionele maar hebben eveneens aandacht voor een warme en smaakvolle inrichting.

Comfort en veiligheid voorop

Bij Strobbe Mobility Solutions kan je terecht voor:

  • de ombouw van bad naar een drempelloze inloopdouche
  • het voorzien van ergonomische hulpmiddel zoals een (opklapbaar) douchezitje, ééngreeps douchestang en kraanwerk
  • het aanbrengen van handgrepen en wandbeugels voor het verzekeren van extra steun ter hoogte van bad, douche en toilet
  • het plaatsen van onderrijdbare en in hoogte verstelbare wastafels
  • het ontwerpen en inrichten van een rolstoeltoegankelijke badkamer voor het verzekeren van een maximale bewegingsruimte

alke hilow
Strobbe icon

"Mevrouw M. uit Deinze heeft een zware rugproblematiek waardoor haar huidige badkamer onbruikbaar is geworden. Het in- en uit bad stappen lukt niet meer, rechtstaan aan de wastafel is te pijnlijk en het rechtkomen vanop het toilet verloopt zeer moeizaam. Samen ontwierpen we een functionele badkamer. Het bad werd vervangen door een inloopdouche met handgrepen en een ergonomisch zitje. De wastafel werd onderrijdbaar gemaakt en het toilet werd op maat verhoogd. Er werden extra handgrepen voorzien zodat het rechtkomen uit zithouding veel vlotter verloopt.  Mevrouw M. was bijzonder tevreden met deze aanpassingen"