Strobbe icon

Keukenaanpassingen en ergonomisch meubilair

Er zijn verschillende redenen om een aangepaste keuken of ergonomische meubilair te voorzien  Denk maar aan rugklachten, gebruik van een rolstoel of rollator, een fysieke beperking,... Op basis van jouw wensen en mogelijkheden denken we samen na over de nodige keukenaanpassingen of ander meubilair. Strobbe Mobility Solutions werkt hiervoor samen met gespecialiseerde keukenbouwers en valklui.

 

Praktisch en gezellig koken in een aangepaste keuken is perfect mogelijk ! Bovendien hoeft een aangepaste keuken niet in te boeten op vlak van stijl en design. Een aangepaste keuken is voorzien van een onderrijdbaar werkvlak of gootsteen en een ergonomisch kookvlak. Dit biedt de mogelijkheid om vanuit een zittende houding te koken. In hoogte verstelbare kasten en goed bereikbare lades vergroten het comfort. Een juiste keuze van de keukentoestellen en een correcte inplanting verhogen het gebruiksgemak. Uiteraard houden we bij het ontwerp rekening met de nodige veiligheidsaspecten. 

Ook voor het ontwerpen van ergonomisch bad- en slaapkamermeubilair en in hoogte verstelbare tafels kan je bij Strobbe Mobility Solutions terecht.
 

header elektrisch verstelbare keukens
Strobbe icon

"Steve M. is 38 jaar, heeft een vriendin en woont in een rijwoning te Gent. Hij was betrokken bij een zwaar verkeersongeval waardoor hij verlamd is aan de onderste ledematen. Hij verplaatst zich binnenshuis met een manuele rolwagen.  De verzekeringsmaatschappij deed beroep op Strobbe Mobility Solutions om het alledaagse functioneren in kaart te brengen en de nodige woningaanpassingen voor te stellen. Gauw werd duidelijk dat de huidige keuken onbruikbaar was geworden voor Steve. Strobbe Mobility Solutions ontwierp een keuken die zowel voor Steve als voor zijn vriendin functioneel is. De keuken is in hoogte aanpasbaar naargelang wie die gebruikt, de oven werd op aangepaste hoogte geplaatst waardoor Steve deze op een veilige manier kan gebruiken. Samen genieten Steve en zijn vriendin van de herwonnen zelfstandigheid en bereiden ze samen heerlijke maaltijden ! "