Strobbe icon

Heroriëntering en ombouw leefruimtes

Ook voor grotere aanpassingen of verbouwingen kan je bij Strobbe Mobility Solutions terecht.
Vaak lukt het niet altijd om binnen de bestaande ruimtes de aanpassingen door te voeren en dringen grotere verbouwingen zich op. Denk maar aan een ombouw van de garage naar slaap- en badkamer of de aanbouw van een extra ruimte. Ook het plaatsen van een modulaire zorgwoning behoort tot de opties.

Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is, wordt veelal aangeraden alle leefruimtes op het gelijkvloers te voorzien. Denk maar aan een ombouw van de garage naar slaap- en/of badkamer.  De uitbreiding met een  aanbouw is hierbij een optie. 
Of opteer je eerder voor het plaatsen van een modulaire zorgwoning ? Dit kan ! Een mobiele zorgwoning voorziet een (tijdelijke) losstaande wooneenheid, die makkelijk in een tuin kan geplaatst worden of aangebouwd aan een bestaande woning. De structuur van een modulewoning heeft als basis een houtskelet constructie en is volledig rolstoeltoegankelijk. Zorgbehoevenden kunnen op die manier dichtbij hun mantelzorger wonen met respect voor hun privacy.  
Voor om het even welke optie je verkiest Strobbe Mobility Solutions begeleid je in het perfecte ontwerp.  Onze architect en ergotherapeute zorgen voor een functioneel plan, de nodige aanpassingen en de verplichte vergunningen.


 

dijkhuis aanbouw woning slagharden 01 scaled
Strobbe icon

" Kaat is 4 jaar en woont met haar ouders in een éénsgezinswoning te Brugge. Kaat heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. Tot voor kort tilden haar ouders Kaat naar boven en hielpen haar bij het douchen. Kaat wordt steeds groter waardoor het zwaar wordt om haar naar boven te dragen. De ouders besloten een slaap- en badkamer voor Kaat te bouwen, voorzien van een plafondlift, zodat Kaat vlot van haar bed direct naar de badkamer kan worden gebracht, zonder dat het haar ouders teveel kracht kost."