VOOR

K.is een 7 jarige jongen met een motorische beperking.
Voor de ouders werd het steeds moeilijker K. de trap op te dragen. Er was een grote twijfel tussen een huislift of een verbouwing gelijkvloers. Door alle voor- en nadelen samen tegen elkaar af te wegen, werd toch gekozen om het gelijkvloers aan te pakken.
De beschikbare ruimtes waren een bureau en een dubbele garage. Hierbinnen was het belangrijk dat we een slaap- en badkamer konden voorzien die net naast elkaar gelegen zijn. Ook een nieuwe toegang tot de woning en een extra berging waren belangrijk.
In volgorde van links naar rechts zien we : garage deel 1, garage deel 2 en het bureau.

Voorstel

Na constructief overleg tussen alle partijen zijn we tot de volgende opstelling gekomen :
- het bureau werd omgebouwd tot slaapkamer
- deel 2 van de garage werd voor een stuk de badkamer, deze hebben we toegankelijk gemaakt vanuit de slaapkamer én vanuit de berging/keuken
- het overige deel werd de verbinding tussen badkamer en keuken. Dit werd ingericht als berging
- er werd een til- en verplaatsingssysteem voorzien tussen slaap- en badkamer
- de garagepoort van deel 2 van de garage werd vervangen door een raam
- deel 1 van de garage werd opgesplitst : een stuk bleef garage en het andere deel werd gebruikt als toegang tot de woning
- het niveauverschil buiten werd opgevangen door een hellend vlak
- volgende deuren werden geautomatiseerd : toegangsdeur, deur badkamer en deur van de keuken
- de verzorgingstafel werd op maat gemaakt

NA

Weldra komt hier het afgewerkte project in beeld....
Eerst komen de overige afwerkingen en schilderwerken aan bod