Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

5 vooroordelen/misverstanden over trapliften

Je weet vast wel wat een traplift is, maar er is veel kans dat één (of meer) van deze 5 vooroordelen of misverstanden ook wel in jouw hoofd ronddwaalt/ronddwalen. We sommen ze op én ontkrachten ze meteen voor jou. 

1100 woman on lift 6

1 Trapliften zijn voor oude mensen

Veel mensen denken dat trapliften enkel voor oude mensen zijn en voelen zich vaak ‘niet oud genoeg’. Een traplift zorgt er ook helemaal niet voor dat je sneller ouder wordt. In tegendeel! Je beweegt juist meer, waardoor je langer fit blijft. Je loopt ook minder risico op een ongelukkige val, waardoor je misschien een heel stuk minder mobiel kan zijn. 

En met een traplift blijf je ook langer thuis wonen, zonder je slaapkamer of eender welke kamer te verhuizen van de bovenverdieping naar het gelijkvloers. Nog meer redenen nodig? Je leest ze hier in een eerdere blog


2 Trapliften hangen vast aan de muur 

Waaraan wordt die traplift dan bevestigd? Niet aan de muur, zoals velen denken. Onze trapliften monteren we aan de treden van de trap. Over de hele lengte van de trap, bevestigen we de rail van de traplift slechts op enkele treden. 

In de meeste gevallen zijn er geen bouwwerkzaamheden nodig om de traplift te installeren. Een kleine aanpassing hier en daar zodat de trapliftstoel zo dicht mogelijk bij de muur kan passeren, gebeurt soms wel. Je hoeft dus vaak bijna niets aan te passen aan je huis om een traplift te installeren.

 

3 Een traplift kent geen obstakels

Sommigen denken dat een traplift niet stopt voor een obstakel op zijn weg. Maar niets is minder waar. Als er iets in de weg zou staan, maakt de traplift meteen een noodstop. Dat gebeurt dankzij de veiligheidssensoren op de traplift. Toch raden we je aan, met of zonder traplift, niets op de trap achter te laten. 

 

4 Geen stroom, geen traplift

Vroeger werd de traplift aangestuurd door elektriciteit uit het stopcontact. Was er dan een stroompanne, werkte ook de traplift niet meer. Nu werkt de traplift op batterijen. De twee grote batterijen laden op via netstroom en slaan die stroom dan op. Zo heeft de traplift genoeg stroom voor meerdere ritten. Hoeveel ritten? Dat hangt af van je trap en het type batterij. Onze traplift beschikt over een continue oplaadfunctie. Dat wil zeggen dat de batterijen over de gehele rail kunnen opladen. 

 

5 Batterijen moeten regelmatig vervangen worden

Zoals we hierboven al vermeldden, onze trapliften beschikken over twee batterijen. Dit zijn twee duurzame, oplaadbare batterijen. Deze laden op wanneer de traplift niet in gebruik is en wanneer de traplift zich op een oplaadpunt bevindt. Belangrijk hierbij is wel dat je de stekker van de traplift dus niet uittrekt, anders laden de batterijen niet op. 
 
Nog vragen over de traplift? Of wil je graag de mogelijkheden voor een traplift bij jou thuis bespreken? Neem dan snel contact met ons op.