Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

Een huislift op maat van jouw woning

 

Rolstoelgebruikers zijn vaak gebonden aan een leven op het gelijkvloers. L. nam het heft in eigen handen en koos ervoor om op een zelfstandige manier van haar volledige woning te kunnen genieten. 
Het doorvoeren van de aanpassingen in de woning bleek echter niet zo simpel te verlopen. Na overleg met verschillende partijen, bleef de uitvoering van de werken aanslepen. Slechte opvolging, weinig flexibiliteit en een gebrek aan ontzorging zorgden voor onrust en ontmoediging. De frustratie van L. leidde ertoe dat ze verder op zoek moest naar de juiste partij. 
 

Enter Strobbe Mobility Solutions

 
Na een aangenaam kennismakend gesprek, waarbij we luisterden naar de noden van L., gingen we meteen aan de slag. We dachten na over de ideale oplossing, bespraken de aanpassingen en adviezen met de klant en zorgden voor een duidelijke offerte.
Snel handelen en oplossingsgericht denken, met respect voor de wensen en de situatie van de klant. Dat is waar Strobbe voor staat. 

whatsapp image 2022 10 12 at 11 06 04 am

Maatwerk

Voor L. was het belangrijk om genoeg ruimte te behouden op de gang zodat ze gemakkelijk met haar rolstoel kon manoeuvreren. Waar andere liftinstallateurs geen deftige oplossing konden aanbieden omwille van hun standaard liften, kon Strobbe Mobility Solutions dat wel dankzij onze op maat gemaakte liften. Door de lift met een schacht in stalen structuur aan te bieden in plaats van een gemetste schacht kon er al heel wat ruimte gewonnen worden. Bovendien werd de liftkooi volledig op maat van L. gemaakt. Dat gaf ons ook de mogelijkheid om deze iets smaller te maken. Op die manier kon de doorgang naar de huidige toiletruimte behouden blijven.
 

Geïntegreerd in interieur

Is een lift geen lelijk gedrocht die de stijlvolle look van mijn huis verpest? Nee, helemaal niet. We bekeken welke ruimte we nodig hadden en de manier waarop we dit konden laten passen met de bestaande elementen in de woning van L.. In overleg kozen we ervoor om te gaan voor een beige lift die mooi past in het beige interieur. Daarnaast werd de vloer doorgetrokken in de lift, wat zorgt voor een vloeiende overgang van hal naar lift. Tenslotte werden er aanpassingen doorgevoerd op de eerste verdieping waardoor de lift werd weggewerkt in de bestaande balustrade. 
 
Resultaat: een prachtig huis met een verhoogde toegankelijkheid, een gezellige sfeer en een praktische lift die perfect in het interieur past.
 
 

Tevreden klant

Zowel voor L. als voor haar omgeving is het een deugd om op zelfstandige basis toegang te verkrijgen tot de volledige woning. Door snel te schakelen, mee te denken, de juiste mensen te activeren en correct te handelen met oog voor de wensen van onze klant, konden we in een korte tijd de nodige aanpassingen uitvoeren. L. kan zich makkelijker verplaatsen in haar huis en kreeg bovendien alles terugbetaald door een uitgebreid dossier aan te leveren bij de mutualiteit. 
 
Dat is waarvoor we het doen.