Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

De huislift, langer veilig thuis blijven wonen

Slechts weinigen verlangen ernaar hun huis te moeten verlaten omdat zelfstandig wonen niet langer veilig kan. Een lift in huis zorgt voor langer veilig thuis wonen.

strobbe mobility solutions blog traplift huislift 00

Een lift in huis, ben ik dan niet oud?

Welke lift in je huis installeren? Kan ik wel een lift in mijn huis plaatsen? Wat kost een lift in huis? Heel wat vragen die mensen afremmen om voor een lift te kiezen. Het moeilijk toegeven dat je een hulpmiddel nodig hebt, is nog zo’n rem op de aankoop van een lift thuis.

Een lift in huis plaatsen, maakt je verre van oud. Eerder erg verstandig. Vanaf een bepaalde leeftijd is het nu eenmaal zo dat je meer kans hebt om te struikelen, te vallen … Als een traplift of een huislift dat kan voorkomen, dan heeft een lift in je woning zijn geld al opgebracht.

Vragen over een traplift of huislift?
Contacteer ons vrijblijvend.

Traplift of huislift

Welke soort lift je kiest, bepaal je zelf. Bij Strobbe Mobility Solutions adviseren we je maar al te graag over de verschillende mogelijkheden en argumenten waarom een traplift of huislift voor jou de voorkeur wegdraagt.
Een traplift is gemakkelijk te monteren, niet enkel op een rechte trap, maar ook op een trap met bochten. We bekijken met jou het aantal treden en bochten, de eventuele moeilijkheden bij het op- en afstappen (misschien eindigt je trap net voor een deur …), het aantal verdiepingen. Onze grote ervaring in het vak, geeft je direct een goed idee van de richtprijs. Een prijs die steeds meer mensen betalen als het hen zo een gedwongen en langdurige opname bespaart in een ziekenhuis of een verzorgingstehuis.

Een traplift brengt je veilig naar een andere etage. Een huislift doet hetzelfde, maar heeft nog zo veel meer voordelen, dat jonge mensen tijdens het bouwen van een woning al voor een huislift kiezen. Denk maar aan de voordelen van de huislift bij het verhuizen van meubels en andere zware objecten.

Eerst de schacht, later de lift

Wie nieuw bouwt en een lift wil integreren in de woning, die kan zeker een beroep doen op onze expertise. Aan welke eisen moet de liftschacht voldoen? Waarop moet je letten bij de deuropeningen? Hoe breed en diep moet de schacht zijn voor een gewone lift en een rolstoeltoegankelijke lift? Op alle vragen waar je zelf wel en niet aan denkt, geven we je een passend antwoord. Laat je de schacht eerst plaatsen, dan sta je niet voor verrassingen wanneer je pas jaren later de lift installeert.

Onze technische en praktische expertise staat tot je dienst.
Contacteer ons met al je vragen.

De prijs van een huislift

Een huislift heeft sowieso zijn prijs. De hydraulische huislift op maat en voor ieders budget of de elektrische huislift die ecologischer is door een lager verbruik, ook die afweging maken we samen met jou. Onze Sele-huisliftoplossingen bieden zeker een antwoord op jouw vraag.

Een lift in huis in het juiste perspectief durven bekijken, brengt je naar grote hoogten. Een huislift en een traplift brengen je comfort en veiligheid en zijn een groot gemak dat je je niet hoeft te ontzeggen.