Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

De voordelen van zelfstandig thuis wonen

Kosten kosten  

 

Alles wordt duurder. Niet alleen de prijzen voor energie, voedsel en brandstof zijn de laatste maanden gestegen, ook een verblijf in een woonzorgcentrum wordt duurder. De kloof tussen een gemiddeld maandelijks pensioen en de kost voor een verblijf in een rust- en verzorgingstehuis blijft groeien. 

Aan de andere kant blijft ook de levensduur toenemen. Die combinatie zorgt ervoor dat de kosten in de Vlaamse woonzorgcentra blijven stijgen. Velen onder hen zijn dan ook genoodzaakt om hun prijzen aan te passen.  

Vlaamse pensioenen zijn gemiddeld genomen vrij laag. Het gemiddelde werknemerspensioen ligt een heel eind onder de verblijfprijs in een woonzorgcentrum. Maar zelfs de indexering van de pensioenen kan de scheve situatie niet rechttrekken. Het verschil tussen het gemiddelde pensioen en de gemiddelde kost van een verblijf in een RVT zal gestaag groter worden.  

adobestock 200949627

Zelfstandig thuiswonen zit in de lift 

 

Aanpassingen in het huis laten doorvoeren is tegenwoordig dus meer dan het overwegen waard. En het financiële aspect speelt daar niet alleen een rol in.  

Door enkele praktische aanpassingen door te voeren kan de bewoner in de vertrouwde omgeving blijven wonen. De zelfstandigheid wordt behouden en draagt bij aan de levenskwaliteit. Zo kunnen de bewoners blijven genieten van het leven in de woning waar ze gehecht aan zijn. 

Strobbe Mobility Solutions kan je met raad en daad bijstaan in het ombouwen van de woning. Langer zelfstandig thuis wonen wordt een realiteit dankzij onze deskundige expertise.  

Je kan bij ons terecht voor de meest uiteenlopende woningaanpassingen:  

  • Trapliften: recht of met één of meerdere bochten, aangepast aan jouw woon- en leefbehoeften.  

  • Huisliften: het gebruiksvriendelijke antwoord op je mobiliteitsvraag. Hydraulisch, elektrisch of een through floor lift, telkens op maat.  

  • Optimalisatie van de toegankelijkheid en de circulatie binnen de woning.  

  • Aanpassingen in het woon- en leefomgeving: ergonomische aanpassingen in badkamer, keuken en slaapkamer. Telkens functioneel en altijd smaakvol.  


Meer informatie over onze diensten vind je hier.