Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

Een financiële tegemoetkoming voor je traplift in huis

Een traplift in huis hoef je niet helemaal zelf te betalen. Een subsidie of terugbetaling van het VAPH of de Vlaamse Overheid hoort zeker tot de mogelijkheden. Een woordje uitleg.

1100 woman powered swivel 4

Hoeveel bedraagt de maximale tegemoetkoming?


Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, het VAPH, voorziet maximaal €8399,71 als tegemoetkoming voor mobiliteitshulpmiddelen en woonaanpassingen. Daarvoor moet je aan alle voorwaarden voldoen. We willen je niet om de oren slaan met cijfers en getallen waarvan je gaat duizelen. Eerlijk advies op jouw maat, dat is wat we je bieden. Daarna kun je nog beslissen welke je volgende stappen worden. Elke situatie is specifiek en anders.
Correcte en concrete info op jouw maat?
Contacteer ons voor een verhelderende babbel.

Een aanpassingspremie voor ouderen?


Vlaanderen stelt een subsidie ter beschikking voor de aankoop van een traplift. Die premie mag je aanvragen als 65-plusser, voor een inwonende 65-plusser of als verhuurder. Bij deze subsidie bekijkt men ook het inkomen, het aantal personen ten laste. Je kunt deze premie trouwens voor diverse zaken aanvragen.  
Laat ons samen jouw eigen situatie bekijken en zo je subsidie berekenen.
Neem contact voor concrete cijfers voor jouw situatie.

Subsidie van je gemeente?


Of je gemeente nog een extra subsidie voor je in petto heeft, kun je bekijken op de premiezoeker website van Vlaanderen. Maar wanneer we afspreken, dan bekijken we dat ongetwijfeld samen.
Wanneer een traplift nodig is, dan mag je daar zeker aan toegeven. Het geeft je immers meer zelfvertrouwen, grotere zelfstandigheid en zelfredzaamheid, je kunt gemakkelijker in je eigen woning blijven …
Daar gaat het om.

Dat een traplift ook een prijs heeft, dat is logisch. Bij Strobbe kijken we specifiek naar jouw situatie, zodat je juiste info krijgt en prijs geen struikelblok is.