Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

Ouder worden? Niets om over te vallen.

Vroeg of laat valt iedereen. Vanaf een bepaalde leeftijd zijn er aan een val echter grotere risico’s verbonden. Het is een misvatting dat de meeste valongevallen buitenshuis gebeuren. Bij de 65+’ers is een valongeval de grootste oorzaak van letsels. Meer dan de helft daarvan gebeurt dan nog in huis. We bieden je alvast drie tips en veel oplossingen om een val te vermijden.

traplift strobbe mobility zelfstandig wonen

Risicofactoren op vallen

Verlies van kracht. Verminderde mobiliteit. De angst om te vallen. Verkeerd schoeisel. Bruuske bewegingen zoals opstaan … Je verlies van kracht, daar kunnen we weinig aan verhelpen, hoe graag we ook zouden willen. Gelukkig zijn we specialisten in oplossingen die je angst om te vallen wegnemen en je verminderde mobiliteit compenseren. Je woon- en leefomgeving  aanpassen geeft je weer vrijheid in je eigen woning.

 

Oplossingen omarmen, zorgeloos trap op en af

De huishoudhulp of andere zorgverleners die je van enkele taken verlichten, zijn goud waard. Toch wil je graag je eigen structuur en routine, je eigen zin doen. Zorgeloos de trap blijven nemen kan bijvoorbeeld erg makkelijk met een traplift. Voor zowel een rechte trap of een trap met een bocht, een traplift laat zich haast overal makkelijk plaatsen. 
Zelfs een kleine huislift, een personenlift op maat, zelfs zonder liftkoker in huis, is mogelijk.
Jezelf informeren over de mogelijkheden, is het begin van je vrijheid op leeftijd.
 
Vraag vrijblijvend om info op maat.

 

Nog meer hulpmiddelen voor in je woning

Trapliften zijn niet de enige oplossing die het risico op vallen verminderen. Weggewerkte drempels aan schuiframen, een aangepast bad, douche of toilet, een keukenblad in de hoogte verstelbaar … Wij voorzien in alles om jou de zelfstandigheid te blijven geven die je jong houdt. Jezelf dit gunnen, is een grote stap in de goeie richting. Strobbe Mobility Solutions zorgt dat jij je volgende stappen met vertrouwen zet.
 
Contacteer ons voor meer info.
 
Ouder worden. Het overkomt iedereen. En met ouder worden, komen ook kwaaltjes die eigen zijn aan de leeftijd. Laat dat vooral geen reden zijn om aan zelfstandigheid in te boeten. Bij Strobbe Mobility Solutions helpen we je die vrijheid te behouden.