Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

Hoe lang blijf jij thuis wonen?

Dinsdag ging het in het één-programma Durf te Vragen over eeuwelingen. Een magische grens die je zelf al dan niet wil bereiken. Wel leerde deze uitzending ons het één en ander over wat wij doen. 

durf te vragen copyright vrt

Het plezier van de eigen woning

Het aantal honderdjarigen neemt wereldwijd toe. Bij ons zijn er momenteel 1800 vrouwen en 350 mannen honderd jaar of ouder. De oudjes waren het er zowat allen over eens dat niks zo fijn is als het plezier van de eigen woning. Het veilige en behaaglijke van de eigen omgeving, het vertrouwde … Het houdt je alert. Een oude boom verplant je niet zomaar.
Wat graag zagen we de ouderen zichzelf nog beredderen zonder ingrijpende aanpassingen. Wanneer het lichamelijk moeilijker wordt om zelfstandig te blijven, komen wij met oplossingen waardoor het zelfstandige leven jouw deel blijft
Ontdek onze woonoplossingen. 


De kangoeroewoning

1 honderdjarige woonde in bij zijn zoon en diens vrouw. Niet in dezelfde woning, maar in een kangoeroewoning. Met de hulp van zijn familie en de thuisverpleging beredderde de man zich nog wonderwel. Hij had te doen met zijn vrienden die hij in het rusthuis, weggerukt uit de wereld waarin ze altijd leefden, niet op hun plaats zag zitten. 
Hedendaagse woonoplossingen en aanpassingen dragen ongetwijfeld bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van wie ouder wordt. Aan de vreugde van de bejaarden te zien, tekenen wij alvast voor het thuis blijven wonen.
 
Hoe we je thuis aanpassen, zie je in onze realisaties. Mocht je de mensen horen waar we deze aanpassingen deden, je bent vast verkocht.
Bekijk enkele realisaties.


De kostprijs

Een delicate vraag die aan bod kwam, was die over het pensioen. Niet iedereen is begiftigd met een royaal pensioen. Een van de gasten in het programma vertelde dat hij maandelijks een paar 100 euro moet bijpassen bovenop zijn pensioen om zijn verblijf in het rusthuis te betalen. Zelfredzaamheid hangt ook af van financiële mogelijkheden. 
Bij Strobbe kunnen we je alvast vertellen dat de prijs van woonaanpassingen vaak veel voordeliger uitkomen dan een verblijf in het rusthuis. Het overwegen waard, denken wij dan.
 
De mogelijkheden voor jou bespreken?
Maak een afspraak.
 
Een boeiend human interest programma. En treffend hoe zo een reportage zo veel linken heeft met wat we bij Strobbe Mobility Solutions doen.
De uitzending herbekijken kan via VRTNU 

Foto Siska Schoeter - copyright VRT