Strobbe Icon

Blog

Strobbe Mobility Solutions

Wat kost een traplift?

Omdat elke trap anders is, wordt elke traplift op maat gemaakt. Een standaard prijs voor een traplift opgeven is dus niet eenvoudig. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. 
 Om je een idee te geven krijg je hieronder alvast een overzicht van de verschillende zaken die invloed hebben op de prijs van een traplift. 

 

Type trap en lengte van de trap

 

Eén van de factoren die invloed heeft op de prijs van een traplift, is het soort trap die in de woning aanwezig is. 
Er zijn specifieke modellen van trapliften beschikbaar voor verschillende soorten trappen. Zo zijn er onder meer trapliften beschikbaar voor: 
 
- rechte trappen
- spiltrappen
- wenteltrappen 
- draaitrappen
- trappen met één of meerdere bochten
- trappen met een binnen- of buitenbocht
 
Op deze trappen worden verschillende types van trapliften geplaatst, de prijzen van deze modellen kunnen onderling afwijken. 
 
Ook de lengte van de trap heeft invloed op de totale prijs. Voor een langere trap wordt een langere rail voorzien en zal de traplift iets duurder zijn. 

 

De stoel

Een tweede factor die invloed heeft op de prijs is het soort stoel dat je voor je traplift kiest. 

Voor een traplift met één of meerdere bochten heb je voor de stoel keuze uit drie modellen. Dat gaat van een klassiek ergonomisch model tot een elegante stoel. Alle stoelen zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren met meerdere opties, zoals een elektrisch opklapbare voetenplank en een automatische draaifunctie.

  

De opties 

 

Een traplift kan uitgerust worden met een aantal opties, deze opties hebben ook een invloed op de prijs. 
 
Beschikbare opties zijn:
 
- Geautomatiseerde draaifunctie: Deze functie zorgt ervoor dat je, eenmaal boven, gemakkelijk uit het stoeltje kan opstaan. 
- Elektrische voetenplank: Om ervoor te zorgen dat je je niet hoeft te buigen, kan de voetenplank via een extra knop in de armleuning automatisch ingeklapt worden. 
- Automatische schuifrail: In geparkeerde toestand kan de rail automatisch inschuiven zodat doorgangen vrij worden gelaten.  
- Handmatige klaprail: Om deuropeningen vrij te houden kan je dankzij deze optie de rail handmatig inklappen. 

traplift kostprijs

 

Waar mag je als klant van Strobbe Mobility Solutions op rekenen?

 

Om een overzicht te krijgen van de verschillende zaken die invloed hebben op de prijs en om ervoor te zorgen dat je een traplift kiest die geschikt is voor jouw trap en jouw persoonlijke situatie, is het belangrijk dat je het juiste advies krijgt.   
Bij Strobbe Mobility Solutions begeleiden we je graag in je keuze en staan we je bij met professioneel advies. 
 Tijdens een gratis huisbezoek wordt naar jouw wensen geluisterd en wordt er nagegaan wat voor jou de beste opties zijn. Nadien wordt geheel vrijblijvend een offerte opgesteld. 

 

Wat zit er in de prijs van de traplift inbegrepen?

 

- Bezoek en advies van een trapliftexpert
- Opmeten van de trap
- Productie van de stoellift
- Transport van de stoellift
- Professionele montage van de stoellift 

Wij doen er alles aan om de kostprijs van onze trapliften zo laag mogelijk te houden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.
 
Klik hier voor meer informatie over de prijs van een traplift en onze diensten.